Det här med att göra smörgåstårta har varit lite som ett bestiga ett berg för mig. Jag har ingen aning om hur man gör och de recept jag läst har inte tilltalat mig alls. Jag och R gjorde en smörgåstårta för många år sedan men eftersom vi inte gjort den efter det antar jag att den inte var så god haha. Men nu har vi smakat en del köpta smörgåstårtor och nej, det är alltid något som inte är helt hundra. Ofräsch ost, oätlig skinka (ja vi är kräsna), konstig fyllning eller torrt bröd. Jag har googlat runt och hittat recept på nån röra där, en annan röra där men inget recept som ändå kändes som något för oss. Så jag bestämde mig helt enkelt för att komponera ihop en egen. Och så himla god den blev! Jag gjorde inte den glutenfri denna gång, det får bli nästa projekt : ) 3x4 skivor landgångsbröd 1 tub lättmajonäs 1 burk tonfisk i olja 2 burkar Creme Fraiche 2 paket a 150 g kokt skinka (Lönneberga) 1 paket bredbar leverpastej Billinge ost 1 paket Philadelphia naturell 3 kokta ägg Handskalade räkor (vi körde Lyxräkor i glasburk) 1 kruksallat Gurka Citron Tonfiskröra: 1 burk Creme Fraiche, 2 msk lättmajonäs, 1 burk tonfisk i olja (häll bort oljan), citronpeppar Skinkröra: En burk Creme Fraiche, 2 msk lättmajonnäs, 150g kokt skinka Gör så här: Skär bort kanterna på alla brödlängder. Lägg dem på en bricka med 3 i rad. Bred över tonfiskröran ordentligt över alla brödbitar. Lägg på 3 brödskivor åt andra håller. Bred leverpastej över alla 3 brödskivor. Lägg på 3 nya brödskivor åt samma håll som understa lagret. Bred bröden med leverpastej som finns kvar och häll sedan över skinkröran. På med de sista 3 brödskivorna åt samma håll som lager 2. Bred på paketet med Philadelphia över och runt om på sidorna så långt det räcker. Använd majonnäsen som finns kvar runt om smörgåstårtan för att täcka innehållet. Dekorera med gurkskivor. Låt gärna tårtan stå och dra i kylen i några timmar eller över natten. Dekorera sedan med kruksalladen runt om och lägg på ostrullar, skinkrullar och ägg som du delat i lagom stora bitar. Häll över alla räkorna i mitten, och lägg över några skivor citron. Tadaaa! Tog mig totalt ca 1.5 ( 1 timme förberedelse, 30 minuter dekoration och då tack vare att Enzo hjälpte till). Den är så god och fräsch och innehåller bara sådant vi gillar! Kram/E