I samarbete med Abba Sill En självklarhet till julbordet är så klart sill! Detta har vi haft sedan jag var liten och när morfar levde var det både två och tre olika sorter som dukades fram : ) Nuförtiden så har vi oftast bara en sort men i år tänkte jag göra en egen 5-minuterssill istället. Abba, som bara använder de bästa råvarorna och har hållbart fiskad sill från det norska havet, har en variant som man enkelt och snabbt kan lägga in själv. Då får man ju välja precis de smaker man vill och hur man vill göra den. På vårat julbord äts sillen som en liten förrätt tillsammans med potatis och gräddfil. Men att äta den på en knäckemacka är ett perfekt mellanmål och går snabbt att fixa medan man håller på och julstökar. Man behöver inte slå knut på sig själv (om man nu inte vill det haha). En stor burk gräddfil använde jag så att det blir riktigt krämigt och gott! Skär sillen i småbitar och rör ner. Krydda med lite svartpeppar, skär ner färsk gräslök och så ner med citron. Svårare än så är det inte! Mycket roligare att ställa fram en egen 5-minuterssill på julbordet : ) Låt fantasin flöda och gör din egen sill helt efter egen smak! Få mer inspiration HÄR! God Jul! Kram/E