Många var intresserade av mina chokladpraliner, här kommer receptet igen! Något jag brukar slänga ihop när jag är sötsugen mitt i veckan är nyttiga(re) chokladpraliner. Det enda man behöver använda är bananer, jordnötssmör (ren jordnöttsmör, den med över 99% jordnötter) samt mörk choklad. Jag brukar ta 70%, gillar inte mörkare. Jag brukar använda 2-3 bananer, 100g choklad och så mycket jordnötssmör man gillar. - Skivar bananerna i ca max 0.5 cm tjocka skivor. Sedan brer jag jordnötssmör på hälften. Brukar ta en rejäl klick då det är så gott. På med den tomma bananskivan och fäst sedan ihop den lilla snitten med en tandpetare. Sedan smälter man chokladen och doppar alla snittar i chokladen så de är helt täckta. Ställ dem sedan med fördel på bakplåtspapper på en liten bricka eller fat och frys in. Låt stå helst minst 2 timmar. Ta ut och låt stå framme några minuter sen är det bara att äta och njuta. Smakar som glass med choklad & jordnötssmör - Du kan med fördel göra extra och låta dem stå i frysen ett par dagar, det håller sig och är perfekt som fika eller snacks. Brukar göra med Marabous mjölkchoklad ibland och det blir farligt gott. Smakar ungefär som snickersglass. Inte ett dugg nyttigt men ändå Choklad är bra för själen. Kramar/E