Trillingnöten, den enda goda som fanns i chokladasken är busenkel att göra själv. I veckan gjorde jag den klassiska med mjöljchoklad och den åts upp direkt på Lucia-firandet i onsdags. Testade också att göra en variant med mörk choklad och havssalt. Så god! Jag älskar mörk choklad men hittar ju aldrig med nötter i, oftast är det bara vanlig eller med pistage och liknande. Min favoritchoklad annars är Marabou Helnöt. Mitt bästa lördagsgodis :) - 200 g mörk choklad, minst 70% - Ca 100 g skalade hasselnötter (ICA har av deras egna märke) - Havssalt Du kan snabbrosta nötterna i ugnen i några minuter på 175 grader om du vill att de ska få lite färg, annars fungerar de som de är då de redan är skalade. Smält chokladen. Mörk choklad blir ganska rinnig så jag hällde i nötterna i chokladen och fångade upp dem tre och tre med en sked och la på bakplåtspapper på en bricka. In i kylen ca 20 minuter och under tiden får chokladen som är kvar tjocka till sig lite. Efter ca 20 minuter så hällde jag över resterande choklad på alla praliner så att det blir mycket choklad! Strössla på lite havssalt innan de stelnar. Låt svalna i kylen eller i rumstemperatur. Klart! Kommentera gärna om du gillar receptet och dela om du vill! Kram/E